No Drop® System

No-Drop® System
Czym jest i jak działa nowy opatentowany system.



Zjawisko kondensacji jest wyjątkowo nieprzyjemne podczas gotowania.

Powstaje, gdy gorące powietrze wydobywające się z gotujących garnków zderza się z zimną powierzchnią, taką jak: kafelki, okap, meble czy szkło.
W wyniku kontaktu z zimną powierzchnią para obniża swoją temperaturę i jej nadmiar zamienia się w wodę, a raczej w drobne kropelki, które osadzają się na zimnej powierzchni szafek i półek, z czasem je niszcząc.

Aby rozwiązać ten problem, Falmec opracował zaawansowany system, wydajny i bardzo innowacyjny, który został nazwany No-Drop® System.

Opatentowana przez Falmec technologia No-Drop® System ma ambitny cel, jakim jest wyeliminowanie każdej kropli wody w kuchni.Ale jakie mechanizmy i innowacje „kryją” się za tym systemem?

W okapie zamontowano serię krzyżowo-łopatkowych filtrów z technopolimeru, specjalnie ukształtowanych, aby wychwytywały cząsteczki skroplin pochodzące z oparów z gotowania.

Przechwycone w ten sposób skropliny osadzają się i dzięki sile grawitacji spływają wzdłuż nachylonych kanałów, ostatecznie zbierając się w wyjmowanym kolektorze..

Efekt? Zdrowe, komfortowe i przyjemne otoczenie, które poprawia jakość życia w kuchni.

Ale w jaki sposób należy konserwować No-Drop® System?W prosty i w praktyczny sposób, w trzech szybkich krokach:
1) kolektor można opróżnić z płynów szybkim ruchem;
2) filtry są łatwo wyjmowane i można je myć w zmywarce;
3) kolektor czyści się szybko miękką szmatką.

Falmec Polska Sp. z o.o.
Konotopa, ul. Rajdowa 3A, 05-850 Ożarów Mazowiecki 
Tel.: +48 22 721 03 42 - Fax: +48 22 722 18 16 - NIP: 118-204-73-37 - KRS nr 0000367028 - Kapitał zakładowy: 850.000,00 PLN